In Plotter kunt u uw uren zeer nauwkeurig en snel registreren. Natuurlijk kunt u de uren snel factureren en inboeken, zonder Plotter te hoeven verlaten. Hier leggen we uit hoe je het maximale uit uw urenregistratie haalt.

Boven in uw Plotter vindt u een tool om gemakkelijk uw uren bij te houden:

Door op ▶ te klikken kunt u een werkzaamheid starten. U kunt dan de naam van de werkzaamheid invullen, en vervolgens een contact selecteren. Deze contacten zijn de contacten uit uw contacten lijst, en uw bedrijf zelf. Op uw eigen bedrijf kunt u interne werkzaamheden boeken. Deze interne werkzaamheden kunt u indelen in rubrieken die u kunt aanmaken bij Instellingen > Projecten:

Interne werkzaamheden
Hier kunt u algemene werkzaamheden voor uw bedrijf categoriseren. Denk daarbij aan Support, Sales, Administratie etc.
Algemene werkzaamheden voor klanten
Als u klanten selecteert om uren op te boeken, kunt u vervolgens projecten van die klanten kiezen als doel, maar ook algemene categorieën. Denk daarbij aan betaalde support, onbetaalde support en account management. Op deze manier heeft u voor elke klant inzichtelijk hoeveel uur u aan wat besteedt, ook als het niet onder een project valt.
Subsidieprojecten
Plotter biedt de mogelijkheid uw urenregistratie voor de WBSO (een subsidieregeling voor innovatieve bedrijven) conform de eisen van de WBSO te voeren. Zet u dan bij dit kopje de voor WBSO toegekende projecten, en vink rechts bovenaan "subsidie registratie" aan. Nu kunt u bij elke werkzaamheid ook aangeven onder welk WBSO-project deze werkzaamheid valt. Hierdoor kunt u in één keer overzicht krijgen van de gemaakte WBSO-uren per project.
Rubriceer werkzaamheden
Als u deze aanvinkt, kunt u een extra laag van type werkzaamheden vastleggen, zodat u nog meer overzicht kunt krijgen in de werkzaamheden van alle gebruikers.