Een van de krachtigste, en ook wel leukste dingen van Plotter, is de mogelijkheid om binnen Plotter berichten te sturen en om gebeurtenissen vast te leggen en opmerkingen te plaatsen bij ieder item in Plotter.

Bijna ieder onderdeel in Plotter heeft een eigen timeline heeft. Ieder contact, iedere offerte, ieder bestand – ze hebben allemaal een timeline waarop je opmerkingen kunt plaatsen of gebeurtenissen kan registreren. Bij het actief gebruiken van de timeline kun je zo per item makkelijk teruglezen wat met het betreffende onderwerp is gebeurd.

Omdat het onmogelijk is alle timelines los van elkaar bij te houden, is op de voorpagina een centrale timeline waar berichten van alle items die je volgt, plus alle berichten die hier zijn geplaatst en alle items die anderen met jou hebben gedeeld, worden geplaatst.

Items volgen

Stel, er is een contact dat voor jou belangrijk is, en waarvan je dus op de hoogte gehouden wilt worden. Je kunt zo iemand dan volgen. Als jij of een collega nu op de timeline bijvoorbeeld een telefoonnotitie maakt, dan wordt dit bericht niet alleen op deze timeline geplaatst, maar ook op de centrale timeline toegevoegd van alle gebruikers die dit item volgen.

Ieder bericht kun je liken, en je kunt op ieder bericht reageren. Zo kun je, waar je ook bent, en wanneer dan ook, overleg voeren en dat overleg later teruglezen.

Favoriete berichten

Omdat je al snel veel berichten in je timeline krijgt, wil je die makkelijk terug kunnen vinden. Dat kan door een bericht als favoriet aan te merken. Die berichten kun je later makkelijk terugvinden door alleen je favoriete berichten te tonen.

Opties bij het plaatsen van berichten op de timeline

Behalve het invoeren van berichten op de timeline van een bepaald item in Plotter, kun je ook in de centrale timeline berichten plaatsen. Deze berichten worden op de centrale timeline geplaatst van alle gebruikers.

Bij het plaatsen van berichten kun je bestanden plaatsen. Webafbeeldingen – dat zijn afbeeldingen in het formaat jpg, gif of png – worden direct in de timeline getoond. Andere bestanden worden als link geplaatst in je bericht.

Het is ook mogelijk om Youtube-video’s te plaatsen. Kopieer en plak de link vanuit youtube naar je timeline, en er wordt automatisch een videoplayer in de timeline bijgeplaatst.

Standaard worden berichten op de timeline aan iedereen getoond. Maar dat hoeft niet: je kan een bericht met bepaalde gebruikers delen door deze knop te gebruiken. Je kan zo eenvoudig collega’s toevoegen of verwijderen.

Sticky berichten

Het is mogelijk om een ‘sticky’ timeline-bericht te plaatsen door de optie ‘Vraag ontvangstbericht’ aan te vinken. Dat heeft als gevolg dat dit bericht altijd bij de ontvanger bovenaan blijft staan, totdat hij deze als gelezen heeft gemarkeerd. Je kunt als verstuurder altijd kijken wie het bericht heeft gelezen. Zo weet je zeker dat jouw berichten gelezen worden. Niet alle berichten zijn zo belangrijk natuurlijk, maar dat kun je verder zelf afspreken met je collega’s in Plotter.

Toewijzen

Ieder item in Plotter kan gedeeld worden met alle gebruikers. Door te delen kun je dit item onder de aandacht brengen van een of meer gebruikers, doordat in de timeline een bericht verschijnt met een link naar het gedeelde item.

Notificaties per e-mail

Verzamelingen van notificaties (digests) zijn berichten die over een bepaalde periode de nieuwe berichten op jouw timeline verzamelen en per e-mail doorsturen. Bij je gebruikersinstellingen kun je instellen of je die nooit, per direct, per uur, per dag of per week wil ontvangen. Dat is handig voor gebruikers die niet altijd in Plotter zitten, maar wel op de hoogte willen blijven.