Uw boekhouding vindt u in Plotter onder het tabblad 'Administratie'. Het opzetten van uw boekhouding in Plotter hebben we zo makkelijk mogelijk gemaakt. Er moet een structuur worden opgezet, bankrekeningen worden toegevoegd en er moeten dagboeken worden ingesteld.

De basis

Ga om te beginnen naar Instellingen > Administraties. Hier vindt u uw administratie.

 

 

Belangrijk zijn uw naam, het land waar u zit en de start datum van uw boekhouding. We hebben alvast wat standaardwaarden ingevoerd bij het aanmaken van deze administratie. Het staat u natuurlijk vrij deze te wijzigen.

Begint uw boekhouding in het huidige jaar, dan zal de standaardwaarde moeten kloppen. Heeft u uw boekhouding eerst ergens anders in bijgehouden? Kies dan voor een datum waardoor u zo weinig mogelijk hoeft over te zetten.

Beginbalans

In Plotter kan de beginbalans van een bestaande boekhouding worden ingevoerd, net als bestaande debiteuren en crediteuren. Vaak is handig om het begin van het huidige boekjaar te kiezen. Is de boekhouding van vorige jaren / vorig jaar makkelijk over te zetten? Dan kunt u ook vorige boekjaren er in zetten.

Bankrekeningen

Vervolgens kunt u uw bankrekeningen toevoegen. Voegt u per regel een bankrekening in door op toevoegen te klikken:

 

 

U kunt nu de boekhoudstructuur opzetten. Maakt u gebruik van de standaard structuur van Plotter, klikt u dan op de "Voeg standaard administratie toe" - button.

 

 

Er zal nu een aantal grootboeken, verdichtingen en hoofdverdichtingen structuur aangemaakt worden. Ook zullen de juiste grootboeken bij enkele instellingen gezet worden (zie tab 'Financieel').

Dagboeken

In de tab 'Dagboeken' worden de dagboeken waar u alle boekingen in maakt gedefinieerd. U zult na het instellen in de tab Administratie in de hoofdnavigatie deze dagboeken terugvinden. Hierin voert u uw reguliere boekingen uit.

Nu moet de bankrekening, of moeten de bankrekeningen aan de juiste bankboeken gekoppeld worden. Klik op het pennetje bij het juiste bankboek, en onderin kunt u in de dropdown de door u gedefinieerde bank selecteren.

 

 

U bent nu klaar om aan de slag te gaan met uw boekhouding.